N.S.S.V. Aeolus

Historie

We gaan al een tijdje mee

Sinds 1981 op het water

De oorsprong van windsurfen gaat terug naar 1965 toen Hoyle Schweitzer (golfsurfer) en Jim Drake (zeiler) een combinatie tussen golfsurfen en zeilen wilden maken. Het enthousiasme over de sport verplaatste zich al snel naar Europa. De windsurfkoorts zorgde dat één op de drie huishoudens in het bezit was van een windsurfplank. Tijdens het hoogtepunt werd in Nijmegen de Nijmeegse Studenten Surf Vereniging Aeolus opgericht op 27 februari 1981. De werkelijke oprichting van Aeolus was bijna twee jaar voor de officiële statuten.

Pieken en dalen

De vereniging groeide snel. Maar net als elke rage nam het aantal ook snel af. Dit zorgde ervoor dat de vereniging in 1989 en 1997 bijna ten onder ging. Tijdens het 40+-jarig bestaan wordt het clubhuis ook in alle staten gezien; afgebrand, in een container, omver geblazen door een storm ect. Maar sinds 1996 staat het clubhuis van Aeolus vast aan de Kraaijenbergse plassen. In 2023 werd na een 10-jarig plan van Gemeente Nijmegen het Bastion geopend. Samen met onze zuster watersportverenigingen mogen we nu gebruikmaken van een 2e en zeer toegankelijke locatie in Nijmegen. 

Aeolus kent een hechte gemeenschap waarbij elk niveau surfer, van beginner tot expert, welkom is. Het grote voordeel van windsurfen is dat zowel jonge als oude mensen het kunnen leren. Het surfen geeft een verslavende kick waarbij je nooit uitgeleerd raakt.