Studentencursus

Surfen in Nijmegen? Jazeker dat kan!

Een driedaagse cursus windsurfen + afsluitend weekendje weg biedt jou de mogelijkheid om op en top te leren windsurfen. Aan het water genieten van de zon, surfen in de wind en heerlijke BBQ’s met een biertje erbij, wat wil je nog meer?

Ieder voorjaar en najaar wordt er een beginnerscursus windsurfen gegeven voor studenten. Helaas is deze cursus alleen voor studenten aan de HAN/RU of student elders. Ben je geen student meer maar wil je toch leren surfen ? Check dat onze clinic voor werkende: http://nssvaeolus.nl/najaarsclinic-voor-niet-studenten/

In deze cursus leer je de beginselen van het windsurfen op onze eigen surfspot op de Kraaijenbergse plassen in Linden. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig een windsurfset optuigen en windsurfen. Naast de superleuke cursus blijf je automatisch een half jaar lid! Zo heb je een half jaar de tijd om je surfskills te verbeteren. Je doet mee als ieder ander lid binnen Aeolus en je kunt tijdens dat half jaar gebruik maken van de spullen van Aeolus. Daarnaast ben je welkom bij de vele gezellige activiteiten, borrels en evenementen zowel op als naast het water.

Wanneer?

Je kunt je opgeven voor de 3-daagse cursus op vrijdag, zaterdag of zondag. Je surft telkens op dezelfde dag; je zit dus in de vrijdag, zaterdag of de zondag groep. De cursus duurt iedere dag van 12:00 uur tot +- 17:00, maar samen eten met de cursusgroep erna is vaak een optie.

Wees er snel bij want de cursus zit snel vol!

Het volledige rooster ziet er als volgt uit:

Vrijdaggroep:

  • Les 1: 29 maart
  • Les 2: 5 april
  • Les 3: 12 april

Zaterdaggroep:

  • Les 1: 30 maart
  • Les 2: 6 april
  • Les 3: 13 april

Zondaggroep:

  • Les 1: 31 maart
  • Les 2: 7 april
  • Les 3: 14 april

Kosten cursus + half jaar lidmaatschap

De kosten van een cursus van 3 middagen inclusief een half jaar lidmaatschap bij Aeolus bedragen €49,- als je in het bezit bent van een geldige studentensportkaart, of €89,- als je geen studentensportkaart hebt. Wanneer je je inschrijving hebt voltooid zullen de kosten automatisch van je rekening afgeschreven worden. Je mag tot 2 weken voor de eerste cursusdag kosteloos uitschrijven, bij later afmelden of niet op komen dagen moeten we helaas toch kosten in rekening brengen. Na deelname aan de voorjaarscursus ben je automatisch lid tot 31 augustus, bij deelname aan de najaarscursus ben je automatisch lid tot 31 januari.

Hoe ?

Al het surfmateriaal voor de cursus, inclusief wetsuits, is aanwezig in ons clubhuis aan de Kraaijenbergse Plassen. Je hoeft niets meer mee te nemen dan: je zwemspullen, een handdoek en wat eten en drinken. We vertrekken om 12.00 uur vanaf de ingang van het universitair sportcentrum. We gaan in principe met de fiets, hoewel het soms ook mogelijk is om met een auto mee te rijden wanneer er genoeg plekken in auto’s zijn. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur vertrekken we weer richting Nijmegen.

Het zit niet inbegrepen bij de cursusprijs, maar vaak wordt er na de cursusdag nog met z’n allen gezellig gegeten bij iemand thuis, of in een restaurantje ergens in Nijmegen voor wie houdt van extra gezelligheid!

Afsluitend Weekendje

Het afsluitend weekendje voor alle cursusgroepen zou plaats vinden op 19, 20 en 21 april. Het is natuurlijk geen gewoon weekend, maar een heus SURFweekend! Alle cursisten van de introductiecursus kunnen mee voor de ultieme Aeolus-experience.

Inclusief: natuurlijk veel tijd op het water (of er in) maar ook gezellig samen eten (BBQen), spelletjes, een warm kampvuurtje met aantrekkelijke gitaarspelers, marshmallows, biertjes en heel veel gezelligheid! Dit jaar vindt het weekend voor het eerst op onze homespot, de Kraaij, plaats en komt Plankenkoorts (de windsurfvereniging uit Delft) langs met hun beginners zodat het een nog gezelliger weekend gaat worden.

Het afsluitend weekend is optioneel, niet verplicht, maar wel gezellig. Tijdens de cursus kun je je daarvoor aanmelden.

De kosten van het afsluitend weekendje weg met overnachting, eten, vervoer en veel gezelligheid zijn in totaal ongeveer 40,- euro.

Inschrijven voor de voorjaarscursus!

De inschrijving voor de voorjaarsintroductie cursus windsurfen voor studenten is geopend! Klik op de link hieronder en vul je gegevens in om jouw surfavontuur zeker te stellen!

https://goo.gl/forms/Lwy8uKUkNtJFeunz2

Cursusboekje

Goed om deze te lezen ter voorbereiding van je cursus!

Nederlands:

https://drive.google.com/file/d/1ZqG4jxYmQUIsj2BXgicDhTE7bxecHBrp/view?usp=sharing

English:

Aeolus Courseguide (English)

Machtigingsformulier

http://www.nssvaeolus.nl/wp/wp-content/uploads/2016/03/Machtigingsformulier-doorlopend-NSSV-Aeolus-2015-invulbaar.pdf