Surfspots

Strand Horst

Strand Horst ligt in het zuidwesten van Harderwijk en is in ongeveer een uur te bereiken vanuit de Kraaij. De wind is hier meestal niet veel harder dan op de Kraaij maar wel constanter en fijner om te varen omdat de wind wat minder geblokkert wordt in het omliggend land. De strand bied genoeg plek voor iedereen maar op goede dagen kan het met 50 – 100 surfers op het water ook wel druk worden. Door het ondiep water is Strand Horst ideaal voor beginners. Let wel op want in de winterperiode is het water nog ondieper en met een gewone fin blijf je dan snel vastzitten in de grond. Bijna overal kun je tot je heup in het water staan. Dus als je een keer van de plank valt ben je zo weer met een beachstart aan het surfen. Naast Freeriders en Slalomsurfers tref je hier af en toe ook amnbitieuze Freestylers aan.

Strand Horst is dus de ideale locatie om een keer een dagtrip met onze Aeolus Bus te doen. Na de surfsessie kun je dan nog bij de Surfshop Telstar langs om een keer te dromen van al het mooie nieuwe windsurf materiaal.

Optimale windrichting:  SW – N

Parkeerkosten: € 5,00 per voertuig (max. 6 m)

El Medano (Tenerife)

El medano is een leuk windsurf dorpje op Tenerife. Vergeleken met Pozo  is hier nog veel te beleven naast het surfen. Zo heeft el Medano meerdere restaurants, kroegen, supermarkten en winkels. Dus voor een gezellige avond na het surfen is alles aanwezig. Hier heb je ook zeker tijd voor want sochtends is er niet veel te beleven. De wind trekt namelijk pas smiddags aan. Surfmateriaal hebben we toen gehuurd bij gezellige Italianen maar er bestaat ook de mogelijkheid om zelf materiaal mee te nemen in het vliegtuig. Ons appartement zat op loopafstand naar het zandstrand en de surfverhuur. Voor het surfen is el Medano een leuke spot met veel golven. Verder op zee vinden er zelfs regelmatig slalom trainingen plaats. Het moeilijkste bij deze spot is zeker om een keer door de branding heen te komen. Als dit een keer lukt, is het surfen op zee niet eens meer zo moeilijk. Dus je hoeft geen pro te zijn om hier te kunnen surfen 🙂

Leucate 

Ben je een goede weer surfer en baal je ervan dat het in Nederland alleen waait als het koud en slecht weer is? Dan is Leucate de perfecte windsurflocatie voor je! Hier kun je namelijk bij 30 graden in je zwembroek of bikini lekker in de zon planeren. Leucate is een klein dorpje aan de kust in het zuiden van Frankrijk dat bekend is voor windsurfen. Er zijn verschillende spots zodat elk niveau surfer hier lekker kan surfen. De eerste surfspot is bij het meer bij La Palme vlak bij de naaktcamping Clapotis (ook als clitoris bekend bij Aeoli ;)). Het water is hier ondiep zodat je overal kunt staan (je kunt altijd terug lopen) en als je een pauze wilt houden kunnen je lekker in de schaduw onder de bomen zitten en naar de Franse pro surfers kijken. Op weg naar de surfspot rij je door de wijngaarden heen en kun je druiven plukken. De tweede surfspot is la Mine. Deze zit bij het grote meer in Leucate. Hier is de wind minder vlagerig, maar kun je alleen de eerste honderd meter staan en is er geen schaduw aan de kant. De derde surfspot is op zee. Op het strand La Franqui kun je bij aflandige wind heerlijk speedsurfen en je snelheidsrecord verbreken. Maar let op, vooral op de binnenwater surfspots zwemmen kwallen rond, ze zijn niet gevaarlijk maar het is ook niet heel chill om ze aan te raken.