Onze surfspot

Clubhuis aan het water

NSSV Aeolus heeft haar eigen clubhuis aan de Kraaijenbergse Plassen in Linden, even ten zuiden van Nijmegen. De plassen zijn ontstaan als gevolg van zand- en grindwinning en heeft nu een watersportgebied van circa 400 ha. De Kraaijenbergse Plassen zijn erg populair bij toeristen, dagjesmensen en iedereen die van watersport houdt. Op een deel van de plassen kan ook gewindsurfd worden. Vanuit de hele regio komen de windsurfers dan ook al jaren naar deze spot. Voor Aeolus zijn de Kraaijenbergse Plassen (ook wel La Kraya genoemd) sinds de jaren ’80 de thuisbasis. Direct aan het water staat met trots ons eigen clubhuis met een grote verzameling modern materiaal voor onze circa 120 leden, voor zowel beginners als gevorderden.

Route

Fiets – Vanaf RU Nijmegen

Volg vanaf de universiteit de St. Annastraat richting Malden. Je komt voorbij de McDonald’s drive-in en de sportvelden van Union. Alsmaar rechtdoor rijden en als je Malden eenmaal uit bent steek je bij de kruising met verkeerslichten over, en ga je rechtsaf de parallelweg op richting Heumen. Je steekt nu het Maas-Waalkanaal over.

Nadat je de brug overgegaan bent kom je weer bij een t-splitsing. Sla linksaf en fiets rechtdoor het dropje Heumen in. Bij de volgende t-splitsing (in het dorp Heumen) sla je rechtsaf en fietst onder de snelweg door. Na de tunnel fiets/klim je de trappen aan de linkerkant van de weg op om op het fietspad naast de snelweg te geraken. Fiets de brug over de Maas over en je kunt aan de rechterkant al een glimp van de Kraaijenbergse Plassen opvangen!

Nadat je de Maas overgestoken bent sla je rechtsaf Linden in. In Linden ga je de tweede weg (na het pannenkoekhuis) rechts en zie je camping ‘t Loo al liggen. Sla nu ter hoogte van de camping linksaf en fiets via het parkeerterrein langs ‘De Kraaij’ naar het clubhuis van Aeolus! Voor de terugweg fiets je deze route in omgekeerde volgorde 😉

Auto – Vanaf RU Nijmegen

Volg vanaf de universiteit de St. Annastraat richting Malden. Je komt voorbij de McDonald’s drive-in en de sportvelden van Union. Alsmaar rechtdoor rijden en als je Malden eenmaal uit bent ga je bij de kruising rechtsaf richting snelweg. Daar houd je de snelweg A73 richting Venlo aan. Als je eenmaal over de Maas bent, neem je afslag Cuijk / Beers.

Aan het eind van de afrit kom je op de N321, waar je rechtsaf richting Beers gaat. Bij het autobedrijf ga je rechtsaf richting Linden (de weg heet Kerkeveld). In Linden volg je de bocht naar links en iets verder de bocht naar rechts. Op de driesprong met het witte huis ga je linksaf. Dan ga je voorbij het Pannenkoekhuis ‘de Herberghe’ rechtsaf, richting de camping.

Ter hoogte van de camping ga je linksaf de parkeerplaats op (parkeren kost drie euro voor de hele dag). Die weg helemaal volgen tot de rood-witte slagboom, waar ons clubhuis staat.